zeroshelluser

Forum Replies Created

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Guaranteed Bandwidth #47764

    mastershaper can shape incoming – outgoing traffic, and that program works with tc / iptables layer7 time route support

    in reply to: i need to know if this is correct #47736

    yeah, i undestand

    i don’t want route all to 192.168.0.2 because i want all traffic pass throught 10.0.0.1, because in this nat (192.168.1.130 – 10.0.0.1) there is a firestarter firewall with some simple attack rules that i want

    in reply to: Bridged mode #47758

    solved for the moment… almost in my virtual machines

    the problem was setting ETH00 and ETH01 in bridged mode with the same target (eth1 server debian)

    created a “false” br1 in my house without ip address and then selected this br1 in ETH01, bridge in ZS (vritualbox) and QoS perfect in a 10.0.0.10 ip

    Thanks all

    in reply to: Bridged mode #47756

    i think that i have forgot to say something important, let me show with a picture.

    This is the original scenario without ZS, a simple classic network:

    and this is the scenario wanted:

    all fine, lan clients can use internet, but all fine except the continuosly strange traffic between ETH00 and ETH01 in my Sun’s VirtualBox doing nothing. This causes a slowly internet access in the lan clients

    peharps this pictures will show the problem in my network

    thanks all

    in reply to: Bridged mode #47755

    the slowless internet of lan clients it’s for that continuous traffic between ETH00 and ETH01 of ZS (doing nothing), this absurd traffic makes the network slowly.

    if i configure ZS in routed mode i don’t have this slowless problem, using a virtual machine of gateway and the clients go really fast.

    I only have this problem if i use Bridge mode

    there’s be something wrong in the configuration or something… i’m going really got crazy if fulvio don’t help me

    Thanks anyway

    PD: i have searched QoS in all in the documentation about pfSense but i don’t have finded anything

    in reply to: Bridged mode #47753

    please help me with this matter fulvio, i promise a donation to you if i can go ahead with this matter, i want to use this software in my future networks

    in reply to: Bridged mode #47752

    the statistics and slow internet connection in the lan clients problem persist with already QoS deactivated in the two interfaces (ETH00 and ETH01) 😥

    the statictics problems is very very stange, the slow internet connection is for this continuosly traffic between ETH00 and ETH01, i’m sure

    I don’t have this problem in routed mode, but i need this bridged mode in the clients to mount squid with ip denies 🙄

    it must be the solution something basic or something complicated i think.

    the systems only goes crazy with the statistic and continuosly traffic when i create the bridge, not before

    in reply to: Bridged mode #47750

    i have beta 11 mate, the “screen” are captured of the bridge flavio’s document, not my virtual machine

    my screen:

    statictics all the time incrementing… 😯 doing nothing

    in reply to: Bridged mode #47748

    ok here it goes, the original config:

    Here i remove the 192.168.0.2 ip

    i add the 10.0.0.2 ip in the ETH00 interface

    adding ETH00 to the BRIDGE00

    here i see a error, but i can connect to the bridge (10.0.0.2) without problem

    BRIDGE00 created with 10.0.0.2 ip address, ETH01 HAS NO IP ADDRESS

    Then in the GUI interface, i add ETH01 WITHOUT IP ADDRESS to the BRIDGE00

    with “Main GATEWAY” configured in zeroshell (10.0.0.1) the clients of the lan can use internet explorer, but tooooo much slowly! QoS don’t work too, also i have already the problem of statitistics show a continius outgoing traffic from eth00 and eth01 in the default class

    in reply to: Bridged mode #47747

    ok m8, give me some time i am in the work right now

    😉

    in reply to: Bridged mode #47745

    ok, i have configured BRIDGE00 with 10.0.0.2 in the black screen of the virtual machine. then added ETH01 without an IP to the BRIDGE00 from GUI

    i have a strange problem, the statitistics show a continius outgoing traffic from eth00 and eth01 in the default class ¿ why ?

    and the clients (10.0.0.10) cannot open pages in internet explorer

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)