ZeroShell Router with QoS

Home Page Forums Network Management ZeroShell ZeroShell Router with QoS

This topic contains 0 replies, has 0 voices, and was last updated by  guiseppe 11 years, 10 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #40828

    guiseppe
    Member

    Hi there,

    I am new to ZeroShell, i am using it as a router which has 5 ethernets.

    eth0 is connected to the uplink
    eth1 is connected to the downlink
    eth2 , 3 & 4 are connected to routers serving clients.

    Router is functioning very well but when I tried to use QoS using Layer 7 marking it doesn’t count in the stats.

    Here’s what i have in the classifier:

    Seq Input Output Description QoS Class Log Active
    1 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto http MARK set 0xb HTTP no
    2 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto msn-filetransfer MARK set 0xc MSN no
    3 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto msnmessenger MARK set 0xc MSN no
    4 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto yahoo MARK set 0xc MSN no
    5 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto ssl MARK set 0xb HTTP no
    6 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto h323 MARK set 0xd VOIP no
    7 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto sip MARK set 0xd VOIP no
    8 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto skypeout MARK set 0xd VOIP no
    9 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 LAYER7 l7proto skypetoskype MARK set 0xd VOIP no
    10 * * MARK all opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 ipp2p v0.8.2 –kazaa –gnu –edk –dc –bit MARK set 0xe P2P no

    and this is what i have on eth0

    ETH00 100Mb/s Full Duplex
    Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
    On
    QoS Status:Disabled Max:14Mbit/s Guaranteed:12Mbit/s (Assigned:50%)
    Class Description Priority Max Bandwidth Guaranteed On
    DEFAULT Default class for unclassified traffic Medium
    HTTP HTTP High 6Mbit/s 5.5Mbit/s
    P2P P2P Low 1Mbit/s 512Kbit/s

    eth0 is the uplink i was testing but it’s not working. stats is only counting the DEFAULT class only HTTP is not being counted.

    Any clues why? or maybe i am doing something wrong.

    Best regards,

    #46020

    grunties
    Member

    I have the same behavior as you report. I’ve seen other posts in the forums where the 2nd and 3rd column have rates in them…

    Dave

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.