[SOLVED] Cannot access web gui, WEIRD message

Home Page Forums Network Management ZeroShell [SOLVED] Cannot access web gui, WEIRD message

This topic contains 6 replies, has 0 voices, and was last updated by  t.tsoukas 9 years, 1 month ago.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #42529

    t.tsoukas
    Member

    Hello all,
    Has anybody seen this before? My ZS Alix is working ok, DNS requests are served (I mainly use it as a DNS server), I can SSH to the appliance but I am unable to access the web interface.
    Error produced (on all frames of the web interface) is

    Forbidden
    You don’t have permission to access /cgi-bin/kerbynet on this server.
    Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request

    Does any one have a clue? I have not found anything on the forum…
    Please help.

    Thanks,
    Ted Tsoukas.

    #50766

    ppalias
    Member

    Sounds like a firewall issue to me. Maybe you have blocked the webgui from the IP subnet you are on right now. Could you post here the output of

    iptables -L -v
    #50767

    t.tsoukas
    Member

    ppalias,
    Thanks for replying…

    This is the output
    root@ns2 root> iptables -L -v
    Chain INPUT (policy ACCEPT 392K packets, 39M bytes)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    2037K 264M SYS_INPUT all — any any anywhere anywhere
    22369 1681K SYS_HTTPS tcp — any any anywhere anywhere tcp dpt:http
    43954 4774K SYS_HTTPS tcp — any any anywhere anywhere tcp dpt:https
    51225 3571K SYS_SSH tcp — any any anywhere anywhere tcp dpt:ssh

    Chain FORWARD (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
    pkts bytes target prot opt in out source destination

    Chain OUTPUT (policy ACCEPT 231K packets, 40M bytes)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    1760K 254M SYS_OUTPUT all — any any anywhere anywhere

    Chain NetBalancer (0 references)
    pkts bytes target prot opt in out source destination

    Chain SYS_HTTPS (2 references)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    0 0 ACCEPT all — lo any anywhere anywhere
    66323 6455K ACCEPT all — any any anywhere anywhere

    Chain SYS_INPUT (1 references)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    1504K 211M ACCEPT all — lo any anywhere anywhere
    11424 2752K ACCEPT udp — any any anywhere anywhere udp spt:domain state ESTABLISHED
    828 73776 ACCEPT tcp — any any anywhere anywhere tcp spt:http state ESTABLISHED
    0 0 ACCEPT tcp — any any anywhere anywhere tcp spt:8245 state ESTABLISHED
    11063 841K ACCEPT udp — any any anywhere anywhere udp spt:ntp state ESTABLISHED
    510K 49M RETURN all — any any anywhere anywhere

    Chain SYS_OUTPUT (1 references)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    1504K 211M ACCEPT all — any lo anywhere anywhere
    13503 1075K ACCEPT udp — any any anywhere anywhere udp dpt:domain
    954 72125 ACCEPT tcp — any any anywhere anywhere tcp dpt:http
    0 0 ACCEPT tcp — any any anywhere anywhere tcp dpt:8245
    11263 856K ACCEPT udp — any any anywhere anywhere udp dpt:ntp
    231K 40M RETURN all — any any anywhere anywhere

    Chain SYS_SSH (1 references)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    0 0 ACCEPT all — lo any anywhere anywhere
    51124 3565K ACCEPT all — any any 172.20.0.0/16 anywhere
    101 5424 DROP all — any any anywhere anywhere

    It is unreachable from both the inside network and the outside world.
    (you can reach it at : https://ns2.dss.gr)

    Any ideas? Appliance was working for about a year now, and this happened last night…

    Thanks for your time and help,
    ted

    #50768

    t.tsoukas
    Member

    I have tried changing the password as well, and this error message is produced:

    /root/kerbynet.cgi/scripts/cpw: line 31: /usr/local/bin/kpasswd: Input/output
    error

    Hope it helps..
    Thanks,
    ted

    #50769

    t.tsoukas
    Member

    Finally, good old zeroshell web interface.!!
    All that was needed was to go to safe mode, with default IP (192.168.0.75) and hard reset (remove power from ALIX, wait, then reconnect).
    I had performed a soft reboot (reset) more than 5 times but only the above combination worked…
    Thanks ppalias for your help and input!!

    Ted

    #50770

    ppalias
    Member

    Yes it looks like something else was wrong cause the firewall was not blocking something. Thankfully you found the solution. Is it now working as it worked just before freezing? Or did you have to restore a backup?

    #50771

    t.tsoukas
    Member

    Well, to tell you the truth the first thing I did was to backup everything..
    I worked for a little while, then collapsed.
    I installed beta13, tried to do a restore… nothing.
    I installed beta12, tried to do a restore.. nothing.

    Zeroshell is a great product but I have NEVER successfully restored a backup nor have I achieved in migrating data from an older system to a newer.

    I always end up doing everything by hand…
    Hope it works for others..

    ted

    #50772

    ppalias
    Member

    Unfortunately it is still in beta phase. I had some failed attempts to restore a backup successfully, that is why I often take backups.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.