Restart every 6 hours because wlan0 stops working

Home Page Forums Network Management Wireless Networks Restart every 6 hours because wlan0 stops working

This topic contains 3 replies, has 0 voices, and was last updated by  zabzoo@gmail.com 1 year, 8 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #44731

    Is there troubleshooting assistance for me. I managed to get Zeroshell going everything is working fine but wlan just stops working after (roughly) 6 hours. This has happened everyday since I built the box.

    wlan0 is not bridged but on its own segment. the device is.

    [wlan0] Ralink corp. RT5392 PCIe Wireless Network Adapter

    Assistance is appreciated. 🙄

    #54337

    @zabzoo@gmail.com wrote:

    Is there troubleshooting assistance for me. I managed to get Zeroshell going everything is working fine but wlan just stops working after (roughly) 6 hours. This has happened everyday since I built the box.

    wlan0 is not bridged but on its own segment. the device is.

    [wlan0] Ralink corp. RT5392 PCIe Wireless Network Adapter

    Assistance is appreciated. 🙄

    Anybone? Any suggestions?

    I’ve reduced the power output to 15db; so the wifi doesn’t drop but there still is no connectivity the next morning.

    #54338

    iulyb
    Member

    Hi,
    Seems like a hardware issue, maybe an incompatibility.
    I have no exp with this interface, but you should try to update the firmware file. I also compiled an updated version of hostap that support wifi AC. You can get and try it it from here:
    http://jb68.com/pkg/
    Also check my post abut how to install new hostap and firmware locations:
    https://www.zeroshell.org/forum/viewtopic.php?t=7143
    I am running both interfaces described in the post, in the same time each with 2 SSIDs, one from each in a bridge and one independent and I had no issues for more than a few months.

    #54339

    @iulyb wrote:

    Hi,
    Seems like a hardware issue, maybe an incompatibility.
    I have no exp with this interface, but you should try to update the firmware file. I also compiled an updated version of hostap that support wifi AC. You can get and try it it from here:
    http://jb68.com/pkg/
    Also check my post abut how to install new hostap and firmware locations:
    https://www.zeroshell.org/forum/viewtopic.php?t=7143
    I am running both interfaces described in the post, in the same time each with 2 SSIDs, one from each in a bridge and one independent and I had no issues for more than a few months.

    I appreciate the reply, but way too technical for me. I going to get a Wifi only device which will live off the same network, but will not be managed by Zeroshell. The disconnects are a bit frustrating.

    Apart from that, the tool is great.

    #54340

    Harley Ben
    Member

    had the same issues weeks ago! this thread is helpful. Will try it

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.