rc.local doesn`t execute anything

Home Page Forums Network Management ZeroShell rc.local doesn`t execute anything

This topic contains 3 replies, has 0 voices, and was last updated by  mcgregox 10 years, 1 month ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #41604

    mcgregox
    Member

    I am trying to make permanent the changes to the cp_showauth file but the /etc/rc.local does nothing.

    My cp_showauth is saved in the /Database directory.

    I made an script called showauth and I saved it into the /Database directory too, with this content:

    #! /bin/sh
    cp /Database/cp_showauth /root/kerbynet.cgi/template/
    exit 0

    So, in the /etc/rc.local I put these commands:

    sh /Database/showauth
    cp /Database/cp_showauth /root/kerbynet.cgi/template/

    I do this to force the replacement of the original cp_showauth.

    PLEASE HELP… Mr Fulvio, I don’t know what more I have to do.

    #47932

    ppalias
    Member

    Is the execution bit for these scripts set?
    You should get something like that:

    root@zeroshell root> ls -la /etc/rc.d/
    total 23
    drwxr-xr-x 11 root root 1024 Mar 1 2004 .
    drwxr-xr-x 23 root root 2048 Mar 27 15:10 ..
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Oct 10 00:23 init.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Aug 20 2007 rc0.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Apr 17 2006 rc1.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Apr 17 2006 rc2.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Oct 4 14:56 rc3.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Apr 17 2006 rc4.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Apr 17 2006 rc5.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Aug 20 2007 rc6.d
    drwxr-xr-x 2 root root 1024 Oct 11 15:26 rcsysinit.d

    If you don’t have the ‘x’ in the first ‘rwx’ for the file you created then you need to enable it with the command

    chmod +x /path/to/file
    #47933

    mcgregox
    Member

    Yes, I have my code like that, in fact, the script I wrote is 755 for permisions, besides, I manually excute the ./rc.local and it works fine, but during booting It does’nt work.

    my msn is mcgregox@hotmail.com, if anybody can help i preciate your help.

    #47934

    imported_fulvio
    Participant

    You just need to enable it from the web interface [Setup][Startup/Cron][Post Boot]

    Regards
    Fulvio

    #47935

    mcgregox
    Member

    Thanks Mr Fulvio, that was all the trouble. Like in my country says, “El que no sabe es como el que no ve”.

    Now, I have one last question, Is it posible put 2 or more differents .jpg files in the captive portal?

    Really thanks fulvio from Venezuela!!!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.