HAVP Proxy stops working after installing DansGuardian

Home Page Forums Network Management ZeroShell HAVP Proxy stops working after installing DansGuardian

This topic contains 3 replies, has 0 voices, and was last updated by  athar 10 years, 6 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #41262

    athar
    Member

    I installed ZeroShell and enables the HAVP proxy. I tested it with eicar.org and it was working perfectly.

    Then I installed DansGuardian as per instructions from http://www.zeroshell.net/listing/BA00-DansGuardian-Web-Content-Filter-2.8.0.6-1.0.beta11.tar.bz2.

    Now HAVP is not working. I tried to restart it several times but it stays DOWN.

    Please help.

    Thanks.

    #47072

    uniquegodwin
    Member

    Hi,
    Why would you need both dans guardian and HAVP?

    Both are http proxies…It wouldnt improve anything even if both worked together…it would only slow down your connection and make things worse.

    Cheers!! 🙂

    #47073

    atharmahboob
    Member

    Please visit http://zeroshell.net/eng/proxy-antivirus/ and http://zeroshell.net/eng/patch-details/. HAVP and DansGuardian are different things. They work in conjunction.

    I need help in troubleshooting the HAVP service. Where are the configuration files and startup scripts for it so that I can test the problem it is having in starting.

    #47074

    uniquegodwin
    Member

    Hi,
    I don’t think its a problem with the zeroshell firewall..
    Check this..
    http://bugs.endian.it/view.php?id=160

    It’s probably a problem when you install both in linux.

    I know they’re 2 different things…but i meant the term “proxy”…http trafffic goes through dans guardian just as it does through havp,right?

    I think dans guardian just has more options like content filtering…

    but,well,smooth wall had both the options of http proxy and dans guardian…perhaps you’re right…i’m not too sure.

    #47075

    andywright
    Member

    I’ve just installed it per the instructions and both DansGuardian and HAVP are working fine. HAVP did keep saying it was down until I did a reboot though.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.