connect to an external openvpn

Home Page Forums Network Management ZeroShell connect to an external openvpn

This topic contains 5 replies, has 0 voices, and was last updated by  oshanrube 1 year, 9 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #44728

    oshanrube
    Member

    can i connect to a external vpn provider? and nat forward from that? i tried using the cli to connect but it doesnt seem to share the connection with the gateway’d pcs. im trying to connect with pureVPN via openvpn

    #54330

    pLastUn
    Participant

    @oshanrube wrote:

    can i connect to a external vpn provider?

    Yes

    and nat forward from that?

    yes

    i tried using the cli to connect but it doesnt seem to share the connection with the gateway’d pcs.

    what pcs?

    im trying to connect with pureVPN via openvpn

    maybe, probably yes, show config, that you have PureVPN

    #54331

    oshanrube
    Member

    @plastun wrote:

    @oshanrube wrote:

    can i connect to a external vpn provider?

    Yes
    – whats the best way? lan-to-lan? in that case its only allowing certificate based autherntication and now user:password auth, what can i do about this

    and nat forward from that?

    yes

    i tried using the cli to connect but it doesnt seem to share the connection with the gateway’d pcs.

    what pcs? – the computers using the zeroshell as the gateway

    im trying to connect with pureVPN via openvpn

    maybe, probably yes, show config, that you have PureVPN

    – u was using shell commands and use the .ovpn file, how can i use this file with the web interface?

    #54332

    pLastUn
    Participant

    This is an example
    I already have a router Mikrotik and OVPN server on it.
    DUBAI.ovpn File for Windows 7 client OVPN

    and the left side ZeroShell setting works.

    #54333

    oshanrube
    Member

    thank you very much for the details explanation, how ever icant seem to enter the X.509 authentication since pure vpn provides tls-auth and also the –pull seems to be a –float, is that alright?

    #54334

    pLastUn
    Participant

    Press “Show Log” to see the error.

    #54335

    oshanrube
    Member

    @plastun wrote:

    Press “Show Log” to see the error.

    thanks, i managed to connect to the VPN, but it doesnt seem to tunnel internet to the net balancer interfaces, i even added a gateway with the interface,

    04:58:19 (TEST) GATEWAY : slt4g (192.168.1.2)
    04:58:23 (TEST) => [216.58.194.174] : ERROR
    04:58:23 (TEST) GATEWAY : slt adsl (192.168.1.1)
    04:58:27 (TEST) => [216.58.194.174] : ERROR
    04:58:27 (TEST) GATEWAY : VPN (VPN00)
    04:58:31 (TEST) => [216.58.194.174] : ERROR

    the routing table looks abit wierd
    Destination Netmask Type Metric Gateway Interface Flags State Source
    0.0.0.0 128.0.0.0 Net 0 206.123.154.97 tun0 UG Up Auto
    DEFAULT GATEWAY 0.0.0.0 Net 0 none VPN00 U Up Auto
    128.0.0.0 128.0.0.0 Net 0 206.123.154.97 tun0 UG Up Auto
    192.168.1.0 255.255.255.0 Net 0 none ETH00 U Up Auto
    206.123.154.4 255.255.255.255 Host 0 192.168.1.1 ETH00 UGH Up Auto
    206.123.154.96 255.255.255.224 Net 0 none tun0 U Up Auto

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.