BRIDGE getting wrong IP.

Home Page Forums Network Management ZeroShell BRIDGE getting wrong IP.

This topic contains 4 replies, has 0 voices, and was last updated by  lelemm 9 years, 3 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #42087

    lelemm
    Member

    Scenario:

    LAN – ETH00
    WAN – ETH01 – ISP network (cable modem: set ip, gateway and dnv via dhcp)

    BRIDGE00 with both ethernets.
    NAT for BRIDGE00
    DHCP server for BRIDGE00 (Network 192.168.3.0/255.255.255.0)

    The problem is: when i boot zeroshell, the bridge gets a LAN IP. (like 192.168.3.100) not the ISP ip, how can i fix it?

    Thank you!

    #49232

    lelemm
    Member

    if i

    dhclient BRIDGE00 -s XXX.XXX.XXX.XXX

    it works, but, if the server change the IP, what should i do?

    #49233

    ppalias
    Member

    What you are trying to do is wrong! You shouldn’t bridge the ISP network with your internal network. Leave the BRIDGE out and use routing mode.

    #49234

    lelemm
    Member

    @ppalias wrote:

    What you are trying to do is wrong! You shouldn’t bridge the ISP network with your internal network. Leave the BRIDGE out and use routing mode.

    but i want to use downstream qos, and i just did it work with the bridge mode. any way do work with routing mode?

    #49235

    ppalias
    Member

    QoS works fine with routing mode as well. Just apply the policy on the outgoing WAN interface.

    #49236

    lelemm
    Member

    yeah, for some reason now its working on my router mode profile 😆

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.