Bonded – VPN reconnect issues

Home Page Forums Network Management ZeroShell Bonded – VPN reconnect issues

This topic contains 2 replies, has 0 voices, and was last updated by  cerberus.zeroshell 2 years, 1 month ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #44595

    Hi,

    We are using Zeroshell in VPN bonding configuration. Everything works fine in bonding and we get very high throughput. We use static routes for tunnel endpoints and default route is used on Bonded interface to push all traffic via Datacenter ZS. Netbalancer is turned off.

    Recently we have observed that when the underlying internet connection i.e. PPP reconnects, the corresponding VPN doesn’t come up until we reboot the box from GUI.

    The VPN tunnel are configured using UDP but when the tunnel were changed to use TCP, it comes up ok when PPP reconnects but throughput is impacted badly around half of the speed of the bundle.

    We tested this on 3.5.0 and 3.6.0. and tunnels stays down post PPP reconnect till we reboot the ZS.

    Any pointers will be helpful.

    Thanks in advance
    Hitesh

    #54180

    iulyb
    Member

    Can you check if is related with conntrack ?

    Under firewall section go to contrack then press flush, enable then disable contrack ..

    #54181

    Thanks but that didn’t helped.

    Any other pointers?

    Cheers
    Hitesh

    #54182

    I experienced a similar issue – and found that some routes get corrupted. In the WebGUI everything looks still ok – but if you look at the routing tables the vpn routes point somewhere but not to the tunnel.

    Happen every time there is a dal reconnect.

    Maybe you want to check this – eventually we find someone who knows a work around.

    cheers
    Daniel

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.