Reply To: Applying QOS When VPN Tunnels Are Involved

Home Page Forums Network Management ZeroShell Applying QOS When VPN Tunnels Are Involved Reply To: Applying QOS When VPN Tunnels Are Involved

#48101

jacobsa
Member

Traffic does not seem to be identified via the classifiers I have done. Have used QOS plenty of times before in Zeroshell, so I am familiar with the configuration.

Is there anything relating to using the Netbalancer module that may cause the QOS not to work? It is NetBalancer, with the two VPN Tunnels running as a Bond for failover and load balancing. I have applied QOS on the PPPOE interfaces, and put in the classifiers for the traffic for OpenVPN, but in the statistics it is giving me nothing.

I rebooted the box as well, just to confirm.

Stats are:

ppp0 — 0.8Mbit/s 0.7Mbit/s 110521 13408bit
DEFAULT Medium — — 110521 13408bit
OPENVPN Medium — 640Kbit/s 0 0bit

ppp1 — 0.8Mbit/s 0.7Mbit/s 112533 21712bit
DEFAULT Medium — — 112533 21712bit
OPENVPN Medium — 640Kbit/s 0 0bit

Classifiers are:

QoS Rules
Seq Input Output Description QoS Class Log Active
1 * * MARK tcp opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 tcp spt:1195 MARK set 0xb OPENVPN no
2 * * MARK tcp opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 tcp dpt:1195 MARK set 0xb OPENVPN no
3 * * MARK tcp opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 tcp spt:1196 MARK set 0xb OPENVPN no
4 * * MARK tcp opt — in * out * 0.0.0.0/0 -> 0.0.0.0/0 tcp dpt:1196 MARK set 0xb OPENVPN no

Any help would be appreciated..

Thanks,

Aaron