www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

Router and bridge don't seem to work together

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> Bridges and Routers
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gpawelczak



Joined: 12 Nov 2016
Posts: 1

PostPosted: Sat Nov 12, 2016 9:02 pm    Post subject: Router and bridge don't seem to work together Reply with quote

I have one bridge spanning a wifi interface and a 4G modem (visible as ETH01):
BRIDGE00 (ETH01,WLAN00)
I also have an Ethernet card connected to another local network. Here is the routing table:
default via 192.168.8.1 dev BRIDGE00
192.168.8.0/24 dev BRIDGE00 proto kernel scope link src 192.168.8.2
192.168.64.0/24 dev ETH00 proto kernel scope link src 192.168.64.75
Now, from a machine connected to wifi I can access internet through 4G modem just fine. But if I try to access anything on the other local network (192.168.64.0) then routing does not seem to work. The packet originating in WLAN00 gets forwarded to ETH01 rather then routed correctly.
BRIDGE00 has a statically assigned address 192.168.8.2, otherwise the 4G modem has its own DHCP, so the machine connected to wifi gets address from there.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> Bridges and Routers All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group